Mikael Grönroos granskar olika fenomen med glimten i ögat

Okategoriserade

FSI bjuder in till nonsenskurs

15 Sep , 2011, 14.29 Mikael Grönroos

 

Finlands Svenska Idrott, FSI, takorganisationen för de finlandssvenska idrottsföreningarna, bjuder i sitt senaste månadsutskick in idrottsfolket till en endagskurs i kommunikation och smarta rörelser med svenskan Susanne Wolmesjö.

För skeptikern börjar det genast blinka rött på bullshitradarn när Susanne Wolmesjö dyker upp. Hon marknadsför nämligen någonting som hon kallar för Brain Gym. Genom att utföra vissa rörelser kan man bli smartare, menar Brain Gymförespråkarna.

Söker man vetenskapliga belägg för metoden så hittar man väldigt lite och forskare dömer ut den som pseudovetenskap. Det enda metoden med säkerhet kan åstadkomma är en tjockare plånbok för Wolmesjö och hennes gelikar. Kursen kostar nämligen 85 euro per skaft och man får ju hoppas att det räcker för att täcka FSI:s kostnader för kurserna.

En organisation som njuter samhällsstöd skall inte bjuda ut nonsenskurser till sina medlemmar. Eller hur skulle det vara med en kurs i Feng Shui för idrottsplatsarkitekter eller en kurs i levitation för höjdhoppare?

Kommenteringen är stängd.