Mikael Grönroos granskar olika fenomen med glimten i ögat

Okategoriserade

Dietfällan

10 Jan , 2012, 09.37 Mikael Grönroos

 

Det senaste på dietfronten är småbarnsdieten (SB-dieten). Tvååringar är sällan överviktiga, ät därför som en tvååring. Ta en klunk av mjölken, häll ut resten på golvet, ät färgkritor, smeta marmeladen i ansiktet och idka vardagsmotion genom att åla på golvet i affären och göra kraftigt motstånd när någon försöker kläda på dig.

Detta är alltså ett skämt, undertecknad har inte tappat fattningen, inte helt och hållet åtminstone.

SB-dieten är däremot en hälsosam påminnelse om vilket kaos som råder när det gäller kostråd. Man ska ju inte äta kolhydrater eftersom man blir fet av dem. Andra påstår att man absolut bör äta kolhydrater men inte fett. Sedan finns det de som menar att man borde äta som stenåldersmäniskan och andra pläderar för levande föda (vegetarisk, OBS!…).

Kaoset är en våt dröm för alla som så här strax efter nyår prånglar ut bantningspreparat, fitnesstimmar och annat som kan tänkas minska på fettkorven runt midjan.

Detta borde ju vara en guldgruva för konspirationsteoretiker för visst ser det ut som en stor konspiration där målet är att folk ska ha så mycket övervikt som möjligt samtidigt som kostråd och bantningsmetoder står i så bjärt kontrast till varandra som möjligt.

En kommentar

  1. Ja och sen ska man ju inte slänga mat utan äta upp den!

Kommenteringen är stängd.