Mikael Grönroos granskar olika fenomen med glimten i ögat

Okategoriserade

Svårt att vara profet i dagens värld

24 Oct , 2011, 13.00 Mikael Grönroos

 

Du kommer väl ihåg Harold Camping, domedagsprofeten som förutspådde att världen skulle gå under i maj och när så inte skedde meddelade att han räknat fel? I stället skulle Ragnarök inträda den 21 oktober.

När detta skrivs är det den 24 oktober och utöver ett jordskalv i Turkiet är det inget som tyder på att jorden är på väg att gå under.

Däremot har Camping gått under jorden och vill inte ha med frågvisa journalister att göra efter att han hade fel ännu en gång.

Det är inte lätt att vara profet!

2 kommentarer

  1. Christel Lindblad skriver:

    När jag gick i högstadiet skulle världen gå under en viss dag. Det var bara det att det fanns olika förslag på tidpunkten. Så klockan tolv på dagen konstaterade vi i skolan att nehej, det var inte nu. Följande tidpunkt gick mig förbi och sedan skulle det ske klockan 20 på kvällen. Jag kommer mycket bra ihåg när jag satt ensam hemma och tittade på TV och funderade på om undergången skulle komma eller inte. Nå, den kom inte då heller men min tro på undergångsprofeterna gick under istället. Skönt att man inte är tonåring mera!

  2. Ingemar Brink skriver:

    Själv debuterade jag som profet i torsdags. Skrev på bloggen att kineserna skulle köpa Saab. Det besannades redan dagen efter, kunde jag lätt förvånad konstatera. I profetjobbet gäller det att också se till att lägga in brasklappar,vilket jag självklart gjorde. http://www.bt.se/blogg/naringslivsbloggen/

Kommenteringen är stängd.